שוטפים את השמיר בשוטף חסה ומייבשים.
שוטפים את המלפפונים משאריות אדמה ואבק וקוטמים את הקצוות.
סידור המלפפונים בעמידה בשכבות בתוך הצנצנת ,בתחתית הצנצנת מניחים גבעולי שמיר
שום ופלפל חריף וכשבין השכבות מניחים שום וגבעולי שמיר ואת הפלפלים החריפים.
מסיימים את המילוי בגבעולי שמיר.
ממיסים בכוס מים את המלח 3 כפיות לכל ליטר מים. מוסיפים את המלח המומס לצנצנת,
מוסיפים מים עד לשוליים העליונים של הצנצנת וסוגרים אותה.
הופכים את הצנצנת מספר פעמים כדי שהמלח יתערבב טוב ויגיע לכל חלקי הצנצנת.
מניחים על השיש במקום מוצל.
הופכים את הצנצנת כל יום כדי למנוע שקיעת המלח לתחתית הצנצנת.
בחורף הליך ההחמצה נמשך כשבוע בקיץ כשלושה עד ארבעה ימים.
כשהמלפפונים מזהיבים והם קשים מומלץ להעבירם לכלי זכוכית ולאחסון במקרר.
יש להוציא את השמיר. ניתן להוסיף 2 כפות חומץ כדי לעצור את הליך התסיסה.