- מחממים תנור ל 190 מעלות על טורבו. מערבבים את קוביות הבטטה עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח אטלנטי גס ואופים את שהקוביות מתרככות מעט ומשחימות. מוציאים ומניחים לקירור מלא.
- מקפיצים את הפטריות החתוכות במחבת על אש גבוהה כעם מעט שמן זית ומלח אטלנטי. מניחים בצד לקירור מלא.
- שוטפים ומייבשים את עלי החסה, הנבטים ועלי הבזיליקום וקורעים אותם לחתיכות גדולות.
- קוצצים את גבעולי הסלרי והבצל הירוק לעיגולים דקים.
- מערבבים בקערה את כל הירקות יחד.
- אפשר להוסיף שמן זית ולימון ולאכול ישר או להוסיף רוטב טחינה מלאה.
- רוטב טחינה – מערבבים טחינה מלאה, מיץ לימון, שן שום כתושה ומים עד לקבלת טחינה אחידה ויחסית דלילה. להוסיף לסלט.