האמת היא שיש לא מעט סוגי דלעות יפניות. החקלאות האורגנית בארץ אימצה את הדלעות היפניות, טיפחה אותן וערכה לצרכן הישראלי היכרות איתן.
הישראלים מצדם מתענגים על טעמן של הדלעות היפניות ושמחים על האפשרות להעשיר את התזונה שלהם באמצעותן.
הדלעת שבה נעסוק היום היא אולי הפופולארית שבהן, הדלעת היפנית הכתומה-אדומה, שהצבע שלה כל כך מעורר ומשמח שהיא כמעט מחייכת.
שמה הוא דלעת קורי, היא בינונית בגודל שלה והצורה שלה עגלגלה עם מעין צ'ופצ'יק בחלק העליון.
משום כך היא מכונה באירופה גם דלעת בצל. השם קורי קורי מתרגם למעשה לערמונים ביפנית, אך אין מדובר בדלעת ערמונים.
לדלעת קורי יש טעם אגוזי -ארצי נהדר. המרקם שלה רך אך מוצק, חלק וקרמי. היא אולי הדלעת הקרמית ביותר ולכן פופולארית כל כך. הטעם שלה עז ומזכיר למעשה שילוב בין דלעת לבטטה.
לפני שנלמד לצלות אותה – נמשיך לעוד יתרונות
מעבר לזה שהיא נצלית באופן מדהים, הופכת לעסיסית וקרמית עם מתיקות מתפרצת, קורי עשירה בוויטמינים A ו-C. כמו כן יש בה כמויות חלבון גבוהות יותר מדלעת רגילה.
אם קיבלתם את הקורי במשלוח הביתה אבל לא הספקתם להכין איתה משהו – אין לחץ. הדלעת יכולה לשמור על טריות במזווה במשך חודשיים-שלושה.
מתכון
צלייה בתנור היא דרך קלה ובסיסית ליהנות מדלעת. בחלק מהמתכונים פותחים פתח עגול בחלקה העליון ומרוקנים את הדלעת מגרעינים ואז צולים אותה בשלמותה.
כאן אנו נחתוך אותה לפרוסות בצורת חצי ירח, כדי ליהנות מיותר שטח פנים שיספוג את טעמי המייפל והקוקוס. נשתמש בשמן קוקוס, אבקת צ'ילי, סירופ מייפל ומעט קינמון.
הטעמים האלה משתלבים עם הדלעת בצורה מושלמת ויוצרים תוספת ממכרת וקלה להכנה.
איך מכינים דלעת קורי צלויה בתנור
- מערבבים יחד 2 כפות שמן קוקוס, 2 כפות סירופ מייפל, רבע כפית אבקת קינמון, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל לפי הטעם עד שנוצרת משחה. מניחים בצד.
- פורסים את הדלעת: בעזרת סכין חדה חוצים את הדלעת לשניים ושולפים את הגרעינים והבשר הפנימי.
- מניחים את החצי על קרש חיתוך עם הקליפה כלפי מעלה ופורסים לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ בערך.
- בעזרת הידיים מרחו את המשחה על כל חלק עד לציפוי אחיד יחסית.
- פרסו את הפרוסות על תבנית אפיה שטוחה ובשלו כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לכ-170 מעלות.
לסיכום,
דלעת קורי צלויה עם מייפל היא תוספת מושלמת וקלה להכנה. תוספת טבעונית וללא גלוטן.
הכירו את טעמה המיוחד של הדלעת לחברים והמשפחה – ועזרו להפיץ את כל הטוב הזה הלאה.