מצטיינת בצלייה: הכירו את הדלעת היפנית

אורגני - טרי ובריא

מאת: משק מיכאלי

דרגת הכנה: קלה
זמן הכנה: 10 דקות

רשימת מרכיבים:

דלעת יפנית
2 כפות שמן קוקוס
אבקת צ'ילי
מלח ופלפל
רבע כפית אבקת קינמון
2 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

האמת היא שיש לא מעט סוגי דלעות יפניות. החקלאות האורגנית בארץ אימצה את הדלעות היפניות, טיפחה אותן וערכה לצרכן הישראלי היכרות איתן.

הישראלים מצדם מתענגים על טעמן של הדלעות היפניות ושמחים על האפשרות להעשיר את התזונה שלהם באמצעותן.
הדלעת שבה נעסוק היום היא אולי הפופולארית שבהן, הדלעת היפנית הכתומה-אדומה, שהצבע שלה כל כך מעורר ומשמח שהיא כמעט מחייכת. 

שמה הוא דלעת קורי, היא בינונית בגודל שלה והצורה שלה עגלגלה עם מעין צ'ופצ'יק בחלק העליון.

משום כך היא מכונה באירופה גם דלעת בצל. השם קורי קורי מתרגם למעשה לערמונים ביפנית, אך אין מדובר בדלעת ערמונים.
לדלעת קורי יש טעם אגוזי -ארצי נהדר. המרקם שלה רך אך מוצק, חלק וקרמי. היא אולי הדלעת הקרמית ביותר ולכן פופולארית כל כך. הטעם שלה עז ומזכיר למעשה שילוב בין דלעת לבטטה.

לפני שנלמד לצלות אותה – נמשיך לעוד יתרונות

מעבר לזה שהיא נצלית באופן מדהים, הופכת לעסיסית וקרמית עם מתיקות מתפרצת, קורי עשירה בוויטמינים A ו-C. כמו כן יש בה כמויות חלבון גבוהות יותר מדלעת רגילה. 

אם קיבלתם את הקורי במשלוח הביתה אבל לא הספקתם להכין איתה משהו – אין לחץ. הדלעת יכולה לשמור על טריות במזווה במשך חודשיים-שלושה.

מתכון

צלייה בתנור היא דרך קלה ובסיסית ליהנות מדלעת. בחלק מהמתכונים פותחים פתח עגול בחלקה העליון ומרוקנים את הדלעת מגרעינים ואז צולים אותה בשלמותה.

כאן אנו נחתוך אותה לפרוסות בצורת חצי ירח, כדי ליהנות מיותר שטח פנים שיספוג את טעמי המייפל והקוקוס. נשתמש בשמן קוקוס, אבקת צ'ילי, סירופ מייפל ומעט קינמון.

הטעמים האלה משתלבים עם הדלעת בצורה מושלמת ויוצרים תוספת ממכרת וקלה להכנה.

איך מכינים דלעת קורי צלויה בתנור

  1. מערבבים יחד 2 כפות שמן קוקוס, 2 כפות סירופ מייפל, רבע כפית אבקת קינמון, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל לפי הטעם עד שנוצרת משחה. מניחים בצד.
  2. פורסים את הדלעת: בעזרת סכין חדה חוצים את הדלעת לשניים ושולפים את הגרעינים והבשר הפנימי.
  3. מניחים את החצי על קרש חיתוך עם הקליפה כלפי מעלה ופורסים לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ בערך.
  4. בעזרת הידיים מרחו את המשחה על כל חלק עד לציפוי אחיד יחסית.
  5. פרסו את הפרוסות על תבנית אפיה שטוחה ובשלו כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לכ-170 מעלות.

לסיכום,
דלעת קורי צלויה עם מייפל היא תוספת מושלמת וקלה להכנה. תוספת טבעונית וללא גלוטן.

הכירו את טעמה המיוחד של הדלעת לחברים והמשפחה – ועזרו להפיץ את כל הטוב הזה הלאה.

 

דלעת יפנית
משק מיכאלי- אורגני טרי ובריא- פירות וירקות מהחקלאי לצרכן

ברוכים הבאים!

משק מיכאלי – מהשדה עד הבית
בחנות החדשה אפשר להזמין תוצרת אורגנית ובת-קיימא מבלי לחשוב פעמיים, גם ביחידות ולא רק במשקל,
ולדעת בלב שלם שקבלת תוצרת נקייה, טרייה שמטופלת הכי טוב שיש בשדה, עד הבית 🏡. ובאחריות מלאה.

ומגוון של תוצרת עונתית במבצע ומוצרי מזווה איכותיים >> בקטגורית המבצעים. 

——————-

משק מיכאלי מזמין אותך להצטרף לתכנית המנויים, ללא התחייבות ועלות, ומבטיח ירקות ופירות טריים עד הבית ו-5% הנחה קבועים בכל משלוח. ללא כפל מבצעים. לעוד פרטים על המנוי>> https://michaelio.co.il/subscription/

כדאי לדעת ❤: 
+ עלות המשלוח לכל האזורים – 29 ₪ 

+ בקנייה מעל 480 ש"ח עלות משלוח 10 ש"ח.
+ האריזה וההפצה של המשק ניתן באמצעות האורגני. 
האורגני מטפח מעגל חקלאים וצרכנים במטרה לקדם חקלאות אוהבת אדמה ואדם, ומנגיש תוצרת טרייה, בריאה ונקייה, עד הבית.

לשאלות נוספות וכל סיוע, ניתן לפנות אלינו במספר וואטסאפ: 053-4932374
הנאה ובריאות, 
משפחת משק מיכאלי 👨‍🌾