מניחים את החציל על להבת גז חשופה, וצולים כ 4-5 דקות עד שקליפת החציל שרופה ופריכה. מסובבים מעט את החציל וממשיכים כך עד שכל קליפת החציל חרוכה ושרופה והחציל רך למגע עם המזלג.
מעבירים את החציל למסננת מעל קערה ונותנים לנוזלים לטפטף כ 15 דקות. כאשר החציל מתקרר מאט מורידים את הקליפה ומעבירים את בשר החציל (ללא הנוזלים) לקערה.
מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, שום, טחינה, שמן זית ותבלינים וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם קרמי.
מפזרים מעל את העגבניות והפלפל החריף ומזליפים מעט שמן זית מעל.