עגבניות שרי ופלפל חריף על קרם חציל שרוף

מאת: אילה הולנד

רשימת מרכיבים:

חציל בלאדי או חממה

כף טחינה גולמית

2 שני שום ישראלי

מיץ וגרידה מלימון אחד

3- 4 כפות שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה

תבלינים: מלח אטלנטי, פלפל שחור – לפי הטעם 

חצי קופסא עגבניות שרי (אפשר ערבוביה של כמה צבעים) חתוכות לחצאים/פרוסות 

פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים (לחובבי החריף)

אופן ההכנה:

מניחים את החציל על להבת גז חשופה, וצולים כ 4-5 דקות עד שקליפת החציל שרופה ופריכה. מסובבים מעט את החציל וממשיכים כך עד שכל קליפת החציל חרוכה ושרופה והחציל רך למגע עם המזלג.
מעבירים את החציל למסננת מעל קערה ונותנים לנוזלים לטפטף כ 15 דקות. כאשר החציל מתקרר מאט מורידים את הקליפה ומעבירים את בשר החציל (ללא הנוזלים) לקערה.
מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, שום, טחינה, שמן זית ותבלינים וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם קרמי.

מפזרים מעל את העגבניות והפלפל החריף ומזליפים מעט שמן זית מעל.

ברוכים הבאים לאתר החדש שלנו

מקווים שתהנו כמונו! נשמח לפידבקים