מפרום קישוא ענק

רשימת מרכיבים:

2 קישואים/ זוקיני אורגני ענק

לתערובת הבשר:

½ ק"ג בשר בקר טחון

1 ביצה אורגנית 

1-2 פרוסת חלה/ לחם ישן

1 בצל אורגני

חצי צרור כוסברה אורגנית (אם לא אוהבים כוסברה ניתן להשתמש בנענע אורגנית)

½ כפית פלפל שחור טחון

½ כוס קמח

1 ביצה אורגנית נוספת

1 כפית שטוחה מלח

½ כפית כמון

לרוטב:

1 בצל בינוני

5 שיני שום

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כוסות ציר עוף/ 3 כוסות מים וכף גדושה אבקת מרק

כפית שטוחה כמון

כפית שטוחה פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

כ-2 כפות שמן זית אורגני

כפית שטוחה סוכר

אופן ההכנה:

מגררים בצל אחד על פומפיה גסה, קוצצים את עלי הכוסברה או הנענע. מרטיבים את פרוסות החלה/ לחם היטב, סוחטים ומגררים על פומפייה. מוסיפים את הבשר והביצה ואת התבלינים ומערבבים. מניחים במקרר מכוסה לכחצי שעה.

מורידים את שני הקצוות של הקישוא, מחלקים ל-2 או 3 חלקים (תלוי בגודל של הקישוא). כל חתיכה בין 8-10 ס"מ, אפשר יותר גדול אם רוצים או פחות. חותכים כל חתיכה ל-2 חלקים (לרוחב). כל חתיכה חותכים שוב לרוחב אך לא חותכים עד הסוף, הבסיס צריך להשאר מחובר. ממשיכים כך עם שאר הקישואים.

מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, יוצרים קציצות מאורכות ושטוחות ומכניסים כל קציצה לקישואים שחתכנו כך שנוצא לנו מעין כריך של קישוא וקציצה כשהבסיס של הקישוא מחובר. החיבור בבסיס הקישוא יחזיק את הקציצה בתוך הקישוא וימנע מהמפרום להתפרק במהלך הבישול.

טורפים את הביצה הנוספת, מכינים צלחת ובה קמח, טובלים את הקישוא הממולא בבשר בביצה ולאחר מכן בקמח (יש לצפות את הקישוא בביצה ובקמח מכל צדדיו) ולאחר מכן מטגנים את הקישואים הממולאים בקציצת הבשר והמצופים בביצה וקמח מכל צדדיהם במחבת עם שמן רותח. 

מכינים את הרוטב:

פורסים את הבצל לפרוסות עבות. בסיר שיכול להכיל את כל המפרומים (הקישואים הממולאים בקציצות) מטגנים קלות את הבצל הפרוס ואת שיני השום בשמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים, הסוכר ואת הנוזלים (ציר העוף או מים ואבקת מרק). מבשלים על אש בינונית כמה דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מכניסים את המפרומים לסיר. בעזרת כף מרטיבים את המפרומים ברוטב וחוזרים על כך כמה פעמים במהלך הבישול. ממשיכים לבשל על אש בינונית חצי שעה ועוד כרבע שעה על אש קטנה מאוד.

ברוכים הבאים לאתר החדש שלנו

מקווים שתהנו כמונו! נשמח לפידבקים