מגררים בצל אחד על פומפיה גסה, קוצצים את עלי הכוסברה או הנענע. מרטיבים את פרוסות החלה/ לחם היטב, סוחטים ומגררים על פומפייה. מוסיפים את הבשר והביצה ואת התבלינים ומערבבים. מניחים במקרר מכוסה לכחצי שעה.
מורידים את שני הקצוות של הקישוא, מחלקים ל-2 או 3 חלקים (תלוי בגודל של הקישוא). כל חתיכה בין 8-10 ס"מ, אפשר יותר גדול אם רוצים או פחות. חותכים כל חתיכה ל-2 חלקים (לרוחב). כל חתיכה חותכים שוב לרוחב אך לא חותכים עד הסוף, הבסיס צריך להשאר מחובר. ממשיכים כך עם שאר הקישואים.
מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, יוצרים קציצות מאורכות ושטוחות ומכניסים כל קציצה לקישואים שחתכנו כך שנוצא לנו מעין כריך של קישוא וקציצה כשהבסיס של הקישוא מחובר. החיבור בבסיס הקישוא יחזיק את הקציצה בתוך הקישוא וימנע מהמפרום להתפרק במהלך הבישול.
טורפים את הביצה הנוספת, מכינים צלחת ובה קמח, טובלים את הקישוא הממולא בבשר בביצה ולאחר מכן בקמח (יש לצפות את הקישוא בביצה ובקמח מכל צדדיו) ולאחר מכן מטגנים את הקישואים הממולאים בקציצת הבשר והמצופים בביצה וקמח מכל צדדיהם במחבת עם שמן רותח.
מכינים את הרוטב:
פורסים את הבצל לפרוסות עבות. בסיר שיכול להכיל את כל המפרומים (הקישואים הממולאים בקציצות) מטגנים קלות את הבצל הפרוס ואת שיני השום בשמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות, את התבלינים, הסוכר ואת הנוזלים (ציר העוף או מים ואבקת מרק). מבשלים על אש בינונית כמה דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מכניסים את המפרומים לסיר. בעזרת כף מרטיבים את המפרומים ברוטב וחוזרים על כך כמה פעמים במהלך הבישול. ממשיכים לבשל על אש בינונית חצי שעה ועוד כרבע שעה על אש קטנה מאוד.