- מכינים את הדלעת למילוי – שוטפים את הדלעת היטב. חותכים מכסה בחלק העליון של הדלעת ומרוקנים את הגרעינים ושכבה דקה של בשר הדלעת. מורחים מעט שמן זית בתוך הדלעת ומחוצה לה ואופים בתנור ב- 180 מעלות כ-20-30 דקות עד שטיפה משחימה ומתרככת.
- בזמן שהדלעת בתנור מכינים את האורז – מסננים את האורז ממי ההשריה ושוטפים אותו תחת מים זורמים.
- קוצצים את הבצלים ומאדים בסיר עם מעט מים עד שמתרככים. מוסיפים שמן, זית מיץ לימון, גרעינים וצימוקים. ממשיכים לאדות עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים את האורז המסונן וכוס וחצי מים ומבשלים עד שהאורז מגיע למצב נגיס/אל-דנטה (לא לגמרי רך) ומסירים מהאש.
- קוצצים את עשבי התיבול ועלי הגפן, מוסיפים לאורז ומערבבים בעדינות.
- ממלאים את הדלעת באורז ומניחים את המכסה (שיצרנו מהחלק העליון של הדלעת).
- מחזירים את הדלעת הממולאת לתנור ואופים ב 180 מעלות כ 30 דקות.
- אם רוצים אפשר לאפות 5-10 דקות נוספות בחום של 190 מעלות כדי להשחים מעט את הדלעת.