דלעת יפנית ממולאת באורז מלא ועשבי תיבול

רשימת מרכיבים:

דלעת יפנית אורגנית

1 כוס אורז מלא עגול – מושרה במים למשך לילה 

2 בצל יבש

5 כפות שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה

¼ כוס גרעיני חמניה

¼ כוס צימוקים אורגניים חתוכים קטן/צימוקי אוכמניות קטנים

מיץ מלימון אחד

מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס, רבע כפית קינמון

1/2 צרור פטרוזיליה 

1/2 צרור שמיר 

1/2 צרור נענע 

6 עלי גפן צעירים טריים 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדלעת למילוי – שוטפים את הדלעת היטב. חותכים מכסה בחלק העליון של הדלעת ומרוקנים את הגרעינים ושכבה דקה של בשר הדלעת. מורחים מעט שמן זית בתוך הדלעת ומחוצה לה ואופים בתנור ב- 180 מעלות כ-20-30 דקות עד שטיפה משחימה ומתרככת.
  2. בזמן שהדלעת בתנור מכינים את האורז – מסננים את האורז ממי ההשריה ושוטפים אותו תחת מים זורמים. 
  3. קוצצים את הבצלים ומאדים בסיר עם מעט מים עד שמתרככים. מוסיפים שמן, זית מיץ לימון, גרעינים וצימוקים. ממשיכים לאדות עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים את האורז המסונן וכוס וחצי מים ומבשלים עד שהאורז מגיע למצב נגיס/אל-דנטה (לא לגמרי רך) ומסירים מהאש.
  4. קוצצים את עשבי התיבול ועלי הגפן, מוסיפים לאורז ומערבבים בעדינות. 
  5. ממלאים את הדלעת באורז ומניחים את המכסה (שיצרנו מהחלק העליון של הדלעת).
  6. מחזירים את הדלעת הממולאת לתנור ואופים ב 180 מעלות כ 30 דקות. 
  • אם רוצים אפשר לאפות 5-10 דקות נוספות בחום של 190 מעלות כדי להשחים מעט את הדלעת.  

ברוכים הבאים לאתר החדש שלנו

מקווים שתהנו כמונו! נשמח לפידבקים