סלט חסות, נבטים, פטריות וקוביות בטטה ברוטב טחינה מלאה

מאת: אילה הולנד

רשימת מרכיבים:

חסה אורגנית – אפשר חסה לבבות/חסה סלנובה 

גבעולי סלרי אמריקאי אורגני 

בצל ירוק אורגני

בזיליקום אורגני

נבטי מיקס אורגני 

פטריות אורגניות חתוכות לרבעים/חצאים (תלוי בגודל הפטריה) 

2 בטטות אורגניות חתוכות לקוביות 

שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה

מלח אטלנטי גס – לפי הטעם

1 לימון אורגני

טחינה משומשום מלא

שן שום ישראלי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 190 מעלות על טורבו. מערבבים את קוביות הבטטה עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח אטלנטי גס ואופים את שהקוביות מתרככות מעט ומשחימות. מוציאים ומניחים לקירור מלא.
  2. מקפיצים את הפטריות החתוכות במחבת על אש גבוהה כעם מעט שמן זית ומלח אטלנטי. מניחים בצד לקירור מלא. 
  3. שוטפים ומייבשים את עלי החסה, הנבטים ועלי הבזיליקום וקורעים אותם לחתיכות גדולות. 
  4. קוצצים את גבעולי הסלרי והבצל הירוק לעיגולים דקים.
  5.  מערבבים בקערה את כל הירקות יחד.
  6. אפשר להוסיף שמן זית ולימון ולאכול ישר או להוסיף רוטב טחינה מלאה.
  7.  רוטב טחינה – מערבבים טחינה מלאה, מיץ לימון, שן שום כתושה ומים עד לקבלת טחינה אחידה ויחסית דלילה. להוסיף לסלט.

ברוכים הבאים לאתר החדש שלנו

מקווים שתהנו כמונו! נשמח לפידבקים