כרוב מסירים את עלי המעטפת העליונים שוטפים את הכרוב וחורצים אותו לרצועות של 2 סמ'.
כרובית שוטפים היטב מסירים את החלק התחתון עם העלים .מפרקים את התפרחות וחוצים אותן בסכין לשני חלקים.
גזרים שוטפים וקולפים מהקליפה וחותכים לעיגולים שווים של כחצי סמ'.
בצנצנת מסדרים את הירקות בשכבות כרוב כרובית גזר שיני שום ופלפל חריף. מומלץ לדחוס את הצנצנת וחוזר חלילה.
ממיסים בכוס מים את המלח 3 כפיות לכל ליטר מים, 2 כפות הסוכר לכל הצנצנת מוסיפים את המלח והסוכר המומסים לצנצנת,
מוסיפים מים עד לשוליים העליונים של הצנצנת וסוגרים אותה.
הופכים את הצנצנת מספר פעמים כדי שהמלח יתערבב טוב ויגיע לכל חלקי הצנצנת.
מניחים על השיש במקום מוצל.
הופכים את הצנצנת כל יום כדי למנוע שקיעת המלח לתחתית הצנצנת.
בחורף הליך ההחמצה נמשך כשבוע בקיץ ארבעה ימים.
אפשר לטעות שהכרוב קיבל את הטעם הנכון.
כשהכרוב מוכן מומלץ להעבירו לכלי זכוכית ולאחסון במקרר.
בתיאבון.