פורסים את הבצל והעגבניות לעיגולים. שמים שמן זית בתחתית הסיר ועליו מסדרים שכבת בצל ומעליה שכבת עגבניות ואת שיני השום.
מסדרים את עלי הגפן כך שהצד בו העורק של העלה בולט יהיה למעלה. מניחים פס של מילוי האורז ומגלגלים. מניחים על העגבניות והבצל שבסיר. מדליקים אש בינונית, מניחים את הסיר של עלי הגפן לכמה דקות ושופכים את הרוטב מעל. מניחים צלחת על עלי הגפן כדי שלא יזוזו ומכסים במכסה הסיר.
רוטב:
2 כוסות מים רותחים/ או ציר עוף או ירקות רותח וכפית מלח.
אם משתמשים במים להוסיף כף גדושה של אבקת מרק.
כרבע כוס לימון.
סוכר לפי הטעם ( בערך כפית).
לערבב עד המסת הסוכר ולשפוך על עלי הגפן. לבשל על אש בינונית קטנה עד שמתרכך והנוזלים מצטמצמים- כשעה וחצי שעתיים.