מתכון לעלי גפן כ 60 יח'

רשימת מרכיבים:

60 עלי גפן חלוטים עד ריכוך

 מילוי:

-כוס וחצי אורז שטוף מושרה כחצי שעה במים, מומלץ אורז עגול אך גם אורז יסמין הולך טוב

-2 כוסות מים

-חופן חמוציות ( לא חובה)

-עלי נענע מכ10-15 גבעולים

– בצל גדול חתוך לקוביות קטנות מטוגן עד הזהבה במעט שמן

-פלפל שחור טחון טרי

-חצי כפית בהרט לקובה

-2 כפות שמן זיצ

– כף מיץ לימון

-מלח/ אבקת מרק בטעם עוף לפי הטעם

מבשלים את האורז חצי בישול ביחד עם שתי כוסות מים. מצננים. מערבבים את כל המרכיבים

2 בצלים 

2-3 עגבניות בשלות

6-7 שיני שום

שמן זית

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל והעגבניות לעיגולים. שמים שמן זית בתחתית הסיר ועליו מסדרים שכבת בצל ומעליה  שכבת עגבניות ואת שיני השום. 

מסדרים את עלי הגפן כך שהצד בו העורק של העלה בולט יהיה למעלה. מניחים פס של מילוי האורז ומגלגלים. מניחים על העגבניות והבצל שבסיר. מדליקים אש בינונית, מניחים את הסיר של עלי הגפן לכמה דקות ושופכים את הרוטב מעל. מניחים צלחת על עלי הגפן כדי שלא יזוזו ומכסים במכסה הסיר.

רוטב: 

2 כוסות מים רותחים/ או ציר עוף או ירקות רותח וכפית מלח.

אם משתמשים במים להוסיף כף גדושה של אבקת מרק.

כרבע כוס לימון.

סוכר לפי הטעם ( בערך כפית).

לערבב עד המסת הסוכר ולשפוך על עלי הגפן. לבשל על אש בינונית קטנה עד שמתרכך והנוזלים מצטמצמים- כשעה וחצי שעתיים.

ברוכים הבאים לאתר החדש שלנו

מקווים שתהנו כמונו! נשמח לפידבקים