מהן פטריות השימג'י?
פטריות שימג'י, המכונות גם פטריות בּוּנָה-שימֶג'י, גדלות על גזעי עצים קשים, בעיקר על עצי אשור (ומכאן שמן על שם העץ האשור).
שני סוגים שלהן מיובאות לישראל מסין – שימג'י חומות ופטריות שימג’י לבנות שנוצרו מפטריות השימג’י החומות.
אין הבדל משמעותי בין טעמיהן של הפטריות משני הצבעים.
יש לציין, כי בעולם קיימים עוד כ-20 סוגים של פטריות שימג'י.
בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת אף נרשם עליהן פטנט והן החלו להיות מתורבות ביפן וכיום גם בסין ובארה"ב.
פטריות שימג’י פופולריות מאד בסין וביפן וגדלה כל השנה.
לפטריות השימג'י טעם אגוזי ומרקם יציב. בכל רחבי העולם הן נחשבות למעדן ומרבים להשתמש בהן במרקים, בתבשילים שונים ובמוקפצים.
מהם היתרונות הייחודיים של פטריות שימג'י?
- עשירות בנוגדי-חִמצון
- עוזרות להפחתת את הכולסטרול בדם
- מעודדות פעילות אנטי-סרטנית
- מכילות מינרלים, כגון: ברזל, אבץ, נחושת, אשלגן, תיאמין, חומצה פנטותנית וריבופלאבין.
- ההמלצה לא לאכול פטריות שימג'י שאינן מבושלות היא לא רק בגלל שטעמן משתבח עם הבישול, אלא גם בשל העובדה שפטריות שאינן מבושלות לא מתעכלות בקלות והגוף אינו יכול לספוג את המרכיבים התזונתיים העשירים שלהן.
כיצד גדלות הפטריות?
את פטריות השימג'י מגדלים בחדרים סגורים בעלי טמפרטורה מבוקרת על מצע של נסורת עץ או של פסולת הנוצרת מחקלאות אורגנית.
הפטריות הללו מאד עדינות וזקוקות לתנאי גידול שמורים ומבוקרים.
לקראת השליחה לישראל, הן נארזות בתנאי אחסון מוקפדים כדי לשמור על שלמותן ועל טריותן.
בשל ההקפדה הרבה הדרושה לגידולן והעלות הכספית הגבוהה שנדרשת לשם כך, הוחלט שלא לגדלן בארץ, אלא לייבאן מחו"ל.
כל משלוח של פטריות המגיע לישראל נבדק על-ידי משרד הבריאות ורק אז מאושר לחלוקה בארץ.
בישול פטריות השימג'י
פטריות השימג'י מאד עמידות הן בבישול והן בהקפצה במחבת או בווק ולכן ניתן לשלב אותן במגוון נרחב של מאכלים.
פטריות השימג'י צומחות כגוש או כאשכול אחד של 20-25 פטריות קטנות עם זרוע ארוכה של כ-5 ס"מ. הפטריות מחוברות אחת לשנייה.
כשרוצים לבשל את הפטריות צריך להפריד אותן אחת מהשנייה וגם מתוך האשכול הגדול.
לפני שהן מבושלות טעמן מעט מריר ולכן לא מומלץ לאכול אותן ללא בישול. בעת הבישול טעמן האגוזי נפתח.
כמו כן מומלץ לא לשטוף אותן, אלא לנקותן בעדינות עם נייר מגבת או עם מברשת עדינה.
הדרך המומלצת לאכול אותן היא לאחר הקפצתם בחמאה או בשמן ואז פשוט להנות מטעמן המשובח וממרקמן החלק.
ניתן לאכול את הפטריות שלמות וכן גם להשתמש בהן גם לקישוט אוכל, משום שצורתן הקטנה משבחת את מראה של כל מנה.
הפטריות מקובלות לשימוש הן במטבחים אירופאיים והן במטבחים אסייתיים.
בין התבשילים שניתן להכין מפטריות שימג'י ניתן לציין: חביתה, כתוספת לאטריות עם ירקות אחרים וגם לבד, מוקפצים שונים, בשילוב עם מנות אורז ורטבים. הן משתלבות מצוין גם בבישול עוף, בשר קלוי, דגים לבנים, פירות ים, סטייק ועוד.
היכן ניתן לקנות את פטריות השימג'י?
במשק מיכאלי ניתן להשיג פטריות שימג'י טריות בטעם משובח.
עם שירות המשלוחים שלנו ברחבי הארץ יגיעו הפטריות המעולות הללו יחד עם עוד פירות וירקות עד הבית